КАМПАНИЯТА ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2020 ГОДИНА!

За да подпомогне повишаването на осведомеността за важността на редовното наблюдение на нивата на пикочната киселина, фондация „Медкънект“ организира кампания „Рискове от високи нива на пикочна киселина – информирай се и се изследвай“. Целта е да се привлече вниманието на хората към сериозните заболявания, които крие хиперурикемията за здравето, и да се предприемат ранни мерки за предотвратяването им.

Фондация „Медкънект“ насърчава хората, които имат или са изложени на риск, да проверяват редовно нивата на пикочната си киселина чрез рутинен кръвен тест и след това да определят правилния план за лечение с лекар.

 Стъпка 1: Информирай се!

Пикочна киселина и сърдечни заболявания
Контролирайте подаграта и сърдечните заболявания

Съвременният начин на живот води до хиперурикемия и подагра

Високи нива на пикочна киселина и подагра

Високи нива на пикочна киселина и диабет

Високи нива на пикочна киселина и бъбречни заболявания

Хиперурикемията и сърдечните заболявания

  КАМПАНИЯТА ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2020 ГОДИНА!

 Стъпка 2: Изследвай се!

Изследвания за нивата на пикочна киселина се провеждат в медицинска лаборатория, като се взима венозна кръв. Резултатът излиза до няколко часа. Здравословните стойности на пикочна киселина не трябва да надвишават 6 mg / dL., а по-високите стойности са сигурен индикатор за здравословен проблем. 

Изтеглете талона(кликнете върху снимката и я принтирайте или изтеглете), попълнете го и се изследвайте БЕЗПЛАТНО в най-близката лаборатория „Лина“ в областите Варна и Бургас.

TALON

Стъпка 3: Консултирай се със специалист!

При завишени стойности трябва да се консултирате със специалист. Фондация „Медкънект“ може да Ви съдейства с контакт на специалисти (кардиолог, нефролог, ендокринолог или ревматолог) за областите Варна и Бургас. 

Стъпка 4: Периодично контролирай стойността на пикочна киселина 

Специалисти препоръчват да се правят контролни изследвания на всеки 6 месеца на пациенти с диагностицирани сърдечни заболявания, диабет, подагра, бъбречни заболявания.